Ny inddragelsespris er blevet uddelt

Nyhed

For første gang har Danske Regioner uddelt den nystiftede pris ”Årets Borgerinddragende initiativ”. Vinderen blev psykiatrien i Region Nordjylland.

”Årets borgerinddragende initiativ” er stiftet af Danske Regioner, som på sin generalforsamling netop har kåret årets vinder. Prisen, som skal sætte fokus på og hylde de mange initiativer, der sikrer gode patientinddragende forløb rundt om i landet, blev tildelt psykiatrisk sengeafsnit N7 i Frederikshavn og deres initiativ ”Med patienten for bordenden – et udviklingsprojekt i psykiatrien”. 

Patienterne sidder med til møderne

Personalet på afdelingen traf i 2014 en beslutning om at placere patienten i centrum og støtte dem til at blive aktive medspillere i eget forløb, således at der ikke længere skulle træffes beslutninger om patienten – uden patienten.

Dette blev begyndelsen på projektet ”Med patienten for bordenden”. Her skaber personalet en positiv inddragelseskultur, hvor alle afdelingens patienter systematisk bliver inddraget i eget forløb. Patienter sidder nu med til møderne om deres egen behandling, og møderne tager udgangspunkt punkt i, hvad der er meningsfuldt for patienten.

Et projekt at lade sig inspirere af

Danske Patienter, som har stiftet ViBIS, deltog i bedømmelseskomitéen sammen med repræsentanter fra KL, SIND, FOA, DSR og Lægeforeningen. Alle hospitalsafdelinger har haft mulighed for at indstille initiativer, som lever op til kriterierne for god patientinddragelse. Herefter nominerede regionerne fem initiativer, som blev tildelt point inden for en række parametre. Projektet ”Med patienten for bordenden – et udviklingsprojekt i psykiatrien” løb dog af med sejren.

Brugerinddragende initiativer

Få indspiration ved at læse om andre brugerinddragende initiativer i ViBIS samlede oversigt.

Se mere her.