Nyt site skal bidrage til bedre patientinddragelse

Nyhed
none

Danske Patienter er med i nyt partnerskab om PRO-data, der netop har lanceret hjemmesiden PROMpartner.dk. Siden skal inspirere sundhedsprofessionelle til, hvordan de kan inddrage patienterne i deres egen behandling.

Allerede i dag er der mange hospitalsafdelinger, der systematisk bruger en metode som kaldes PRO (Patient Reported Outcomes). Og i fremtiden vil langt flere patienter spørges om deres helbred, så sundhedspersonalet bedst muligt imødekommer den enkeltes behov.

For at inspirere læger og sygeplejersker, der i løbet af de næste år skal tilbyde endnu flere patienter metoden med PRO, går den nye hjemmeside PROMpartner.dk nu i luften. Partnerskabet bag hjemmesiden er et fælles projekt mellem blandt andre Danske Patienter, regionerne og Kræftens Bekæmpelse.

Metoden til at involvere patienterne er enkel. Patienten udfylder hjemmefra et online spørgeskema, inden hver konsultation—den behandlende læge får nu et direkte overblik over patientens helbredsstatus på sin computer. Svarene bruger lægen til at vurdere: Hvordan skal behandlingen tilrettelægges? Hvad er det præcist samtalen med patienten skal omhandle? Skal patienten møde op til kontrol efter endt behandling?

På siden kan man finde information om metoder til, hvordan sundhedspersoner aktivt kan gøre brug af patientrapporterede oplysninger om helbred. Man bliver blandt andet introduceret til en række danske IT løsninger, der har erfaring med online spørgeskemaer til patienter og man kan finde information om projekter, som er i gang med at udvikle og teste metoden i praksis. Siden indeholder også et overblik over de mest anvendte og internationalt anerkendte spørgeskemaer til patienter.


Se PROMpartner.dk her.

Hvad er PRO?

PRO er oplysninger om helbredstilstand og livsvalitet – som kommer direkte fra patienten. Der er flere måder at bruge PRO til at forbedre patientinddragelse i sundhedsvæsenet.

Danske Patienter og ViBIS har i samarbejde med TrygFonden lavet 12 anbefalinger til anvendelse af PRO i praksis.

Se anbefalingerne her.