Økonomiske konsekvenser fylder meget efter sygdom og ulykke

Nyhed
none

Lommesmerter er en kendt bivirkning af sygdom og ulykke. Undersøgelse fra UlykkesLinjen viser, at cyklister ofte glemmer at dokumentere skader og varige mén til forsikringen – og det koster dem dyrt.

De økonomiske konsekvenser fylder meget, når man er blevet ramt af sygdom eller en ulykke. Danske Patienters medlemsforening, UlykkesPatientForeningen, får mange henvendelser til deres rådgivningslinje, UlykkesLinjen, og over halvdelen handler om økonomiske problemer efter en ulykke – for eksempel et cykelstyrt.


Derfor har UlykkesLinjen lavet en undersøgelse blandt danske cyklister, og konklusionen er, at de danske cyklister kan tage langt bedre vare på sig selv, når de har været ude for en ulykke.

Næsten halvdelen af cyklisterne i eneulykker modtog ingen behandling, og dermed kan de ikke dokumentere skader og varige mén til deres forsikring.

Hele 82 procent af cyklisterne kontakter slet ikke deres forsikringsselskab efter ulykken – og det kan give store problemer senere hen. Personskader og varige mén skal nemlig kunne dokumenteres til at have en årsagssammenhæng med ulykken, før der kan blive tilkendt erstatning.

Søger rådgivning om økonomi

De økonomiske konsekvenser fylder meget, når man har været ude for en ulykke eller er blevet ramt af sygdom – blandt andet fordi man kan have svært ved at passe sit arbejde. Det kan man også genkende hos UlykkesLinjen.

Her er det ofte de økonomiske problemer efter en ulykke, der fylder mest. Spørgsmål om økonomi er det, der får flest til at søge rådgivning, og over halvdelen af henvendelserne til UlykkesLinjen omhandler de økonomiske følger af en ulykke.

Læs mere om UlykkesLinjen her.

Gode råd fra UlykkesLinjen ved ulykke på cykel
  • Fotografer ulykkesstedet og dine skader, hvis muligt.
  • Dokumenter eventuelle fejl eller mangler på vejen, der har forårsaget uheldet.
  • Tag eventuelt kontakt til politiet.
  • Få oplysning om de involveredes navne, adresser og bilernes registreringsnumre.
  • Få oplysning om navne og adresser på personer, der har været vidner til uheldet.

Sådan gør du ved en ulykke i trafikken:

Søg læge, hvis der er et behov eller usikkerhed om skadens omfang. Dermed får du også dokumenteret skaden og årsagssammenhængen.

Informer forsikringsselskabet. Ved eneulykker skal du informere dit eget forsikringsselskab. Ved ulykker med en modpart, skal modpartens forsikringsselskab også informeres.

Genoptræning

none

Alle patienter, der har et sundhedsfagligt vurderet genoptræningsbehov, skal tilbydes en genoptræningsplan og tilstrækkelig, rettidig genoptræning af høj faglig kvalitet, mener Danske Patienter.

Læs vores politik på området her.