Patienter får nu dækket omkostninger til transport

Høringssvar
none

En ændring sikrer, at patienter nu får dækket omkostninger til transport i forbindelse med undersøgelser hos almen praksis og speciallæge.

En ændring sikrer, at patienter nu får dækket omkostninger til transport i forbindelse med undersøgelser hos almen praksis og speciallæge. Danske Patienter er positive.

Med den nye ændring kan patienter få dækket omkostninger til transport ved behandling i almen praksis, hos speciallæger samt ved diagnostiske undersøgelser. Det er en positiv ændring, mener Danske Patienter, fordi forslaget sikrer, at der ikke sker utilsigtet forskelsbehandling i patienternes rettigheder.

Ligeledes bliver størrelsen af beløbet nu ændret til de faktiske omkostninger. Tidligere har det været tilladt at fastsætte takster efter rabatordninger, som for eksempel rejsekort, og det har i praksis betydet, at nogle patienter ikke har fået dækket alle deres udgifter.

I det ellers positive høringssvar skriver Danske Patienter dog, at der bør ekspliciteres kriterier for, hvornår kommunerne skal give befordringsgodtgørelse, da forslaget i for høj grad lader det være op til den enkelte kommune.

Læs hele høringssvaret her.

Let adgang til sundhedsydelser

Befordring er ikke et frynsegode for patienterne, men derimod en integreret del af behandlingen. Derfor er der behov for et samlet blik på transportområdet, der kan sikre let og lige adgang til sundhedsydelser for patienterne.

Læs mere her.