Personaleindspil

Politisk indspil
none

Danske Patienter har sendt en indtrængende appel til regeringen om at tage den alarmerende personalemangel i sundhedssektoren alvorligt.

Danske Patienter har sendt en indtrængende appel til regeringen om at tage den alarmerende personalemangel i sundhedssektoren alvorligt.

Der er brug for, at sundhedsministeren sætter sig for bordenden for et samarbejde med regioner, kommuner, de faglige organisationer og patienterne, der skal munde ud i en fælles, national strategi for, hvordan vi sikrer tilstrækkeligt personale i fremtidens sundhedssektor.

Det er yderst veldokumenteret, at det danske sundhedsvæsen er under et massivt krydspres mellem en stigende efterspørgsel på sundhedsydelser og mangel på sundhedsfagligt personale til at imødekomme den. Både regeringen og anerkendte eksperter er enige om, at sundhedsvæsenet står overfor en kæmpemæssig udfordring med at sikre medarbejdere til at løse morgendagens sundhedsopgaver på det høje kvalitetsniveau, som hidtil har været ambitionen i det danske sundhedsvæsen.

Der er derfor grund til alvorlig bekymring, og løsningerne på disse udfordringer kræver handling, nytænkning og vilje til udvikling. 

Læs indspillet her.

Sundhed er vigtigst for vælgerne

none
Lægemangel og øget ulighed i sundhed er nogle af de fremtidige udfordringer, det danske sundhedsvæsen står overfor. En valgkamp er et oplagt tispunkt at diskutere de områder.

Læs mere her.