Positive ændringer i lov om forsikringsaftaler

Høringssvar
none

Forsikringsselskaber kan ikke længere anvende oplysninger om familiemedlemmers helbred, når de skal risikovurdere forsikringstagere. Den ændring roser Danske Patienter.

Danske Patienter er glade for, at justitsministeren har fremsat forslag om, at forsikringsselskaber ikke længere skal have adgang til oplysninger om forsikringstagerens familiemæssige helbredsoplysninger.

I januar henvendte Danske Patienter sig sammen med Lægeforeningen og Forbrugerrådet TÆNK til ministeren med ønske om at indskrænke forsikringsselskabernes mulighed for at bruge oplysninger om forsikringstageres helbredsoplysninger – både i form af gentests og familiens sygdomshistorik.

Det ønske har ministeren nu taget til efterretning. Danske Patienter skriver i et høringssvar til lovændringen, at det formentligt vil betyde, at antallet af personer, der ikke kan tegne en forsikring på grund af helbredsoplysninger, vil blive minimeret – og det er helt i tråd med Danske Patienters ønske om, at alle, der ønsker at tegne en forsikring, skal have mulighed for det.

Læs hele høringssvaret her.

Debat om patientdata

Indsamling af patientdata er blevet debatteret heftigt af både medier og politikere, og det puster til en dataangst blandt danskerne. Danske Patienters direktør Morten Freil har været med i debatten. 

Læs mere her.