Region Sjælland får task force på medicinområdet

Nyhed
none

Region Sjælland vil komme de stigende udgifter til medicin til livs – men på en måde, der ikke handler om at spare på den dyre medicin, når den rent faktisk gavner patienterne.

Region Sjælland vil komme de stigende udgifter til medicin til livs – men på en måde, der ikke handler om at spare på den dyre medicin, når den rent faktisk gavner patienterne.

I Region Sjællands budgetforlig fremgår det, at en task force over de næste tre år skal gennemgå medicinområdet. Det sker for at få styr på, hvordan man kan øge kvaliteten i behandlingen og begrænse spild af medicin – og dermed begrænse de stigende medicinudgifter.

Det er ifølge Danske Patienter et positivt tiltag.

Det er netop en af de her ting, vi efterspørger – at man ikke bare sparer vigtigt, men dyr, medicin væk, men rent faktisk undersøger området, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter.

Patienterne skal have den bedste behandling

Man afsætter to millioner kroner til task forcen, og målet er, at borgerne i Region Sjælland fortsat skal have adgang til de lægemidler, der gavner deres behandling – også de nye og oftere dyre lægemidler.

Det er rigtig positivt, at man i Region Sjælland anerkender, at der er andre og mere oplagte måder at håndtere medicinudgifterne på end blot at skære i udgifterne, og dermed begrænse patienternes adgang til medicin, der virker. Det er positivt, at regionen vil gennemgå det samlede forløb og se på, hvordan man skaber bedst mulig kvalitet for patienterne uden at bruge unødige ressourcer, siger Morten Freil.

Ifølge det nye forlig ser man på anvendelsen af dyr medicin på hospitalerne, men også på patienternes overgang til praksissektoren og på praksissektoren i sig selv. Og man gennemgår forløbet for både somatiske og psykiatriske patienter.

Danske Patienter håber, at de øvrige regioner tager Region Sjællands initiativ til sig og nedsætter lignende task forces.

Se budgetforliget her (task force beskrevet på side 3).

Læs mere

Danske Patienter har lavet et indspil, der viser, hvordan man kan begrænse udgifterne til medicin – uden at fratage patienterne behandlinger, der virker.

Læs "Sådan håndterer vi udgifterne til medicin" her.