Refleksionskort

Med kortene får man diskuteret brugerinddragelse og reflekteret over sin egen praksis. Kortene findes i versioner til ansatte i kommuner og på hospitaler og er gratis online, men kan også købes trykt.

Når man inddrager brugernes viden, skaber man højere kvalitet og øger patientsikkerheden, fordi den behandling, der tilbydes, er tilpasset den enkeltes præferencer, ressourcer og behov.

Selvom flere hospitaler og kommuner allerede arbejder med brugerinddragelse, er der mange, der gerne vil blive bedre til det – og udvikle, kvalificere og implementere flere brugerinddragende initiativer. Refleksionskortene er udarbejdet som en hjælp til at kvalificere arbejdet.

Med udgangspunkt i jeres egne erfaringer, viden om og holdninger til brugerinddragelse, kan refleksionskortene give jer nye erkendelser, som kan udfordre og kvalificere jeres nuværende praksis. Kortene er opdelt i tre farver, som tilsvarer de tre typer af inddragelse:

  • Individuel inddragelse – inddragelse af den enkelte patient eller borger i eget forløb.
  • Pårørendeinddragelse – inddragelse af pårørende i patientens eller borgerens forløb og i den pårørendes eget forløb.
  • Organisatorisk inddragelse – inddragelse af brugere, det vil sige både patienter, borgere og pårørende, i udvikling af sundhedsvæsenet.

Download version til hospital.

Download version til kommune.

Kortene er udviklet og testet i samarbejde med Københavns Kommune – og de tager udgangspunkt i ViBIS' kriterier for brugerinddragelse.

Bestil et fysisk eksemplar

ViBIS sender gerne kortene til jer i fysisk format, så I slipper for at printe og klippe dem ud. Det koster 200 kroner pr. sæt. Prisen inkluderer porto, men er eksklusiv moms. Send en mail til info@danskepatienter.dk