Indkøbsfællesskaber skal presse medicinpriser ned

Høringssvar
none

Internationale indkøbsfællesskaber er den rigtige vej at gå, hvis man skal presse medicinpriserne ned, mener Danske Patienter. Men Folketinget bør også kigge på patentlovgivningen.

Fremover får de danske regioner mulighed for at indgå i internationale indkøbsfællesskaber, så medicinpriserne kan blive presset ned. Det er positivt, mener Danske Patienter.

Sundhedsvæsenets knappe ressourcer taget i betragtning er der nemlig behov for at iværksætte initiativer, som kan sikre, at patienterne får den medicin, som de har brug for, og som bedst møder deres individuelle behov – også selvom det er et dyrt lægemiddel.

Internationale indkøbsfællesskaber, som kan medvirke til at presse medicinal- og medicofirmaernes priser nedad, er ét i en række af mulige indsatsområder.

Danske Patienter håber derudover også, at sundhedsministeren og Folketinget vil arbejde for yderligere tiltag, for eksempel i relation til den internationale patentlovgivning, som kan være med til at sikre patienterne adgang til virkningsfuld medicin.

Læs hele høringssvaret her.

Emne

Ny prisaftale sikrer medicin til patienterne

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Danske Patienter roste i 2016 ministeren for den nye prisaftale mellem det offentlige og lægemiddelindustrien.

Læs mere her.