Nyt Advisory Board skal bidrage til ViBIS’ arbejde

Nyhed
none

10 læger, sygeplejersker, patienter og andre sundhedseksperter skal som medlemmer af det nye Advisory Board bidrage til ViBIS’ arbejde med at udbrede metoder til inddragelse af patienter og pårørende i praksis.

Hvilke værktøjer til inddragelse bliver efterspurgt i praksis? Det er blot et af flere vigtige spørgsmål, som en række praktikere skal besvare gennem deres deltagelse i ViBIS’ nye Advisory Board.

Gruppen består af 10 personer. Der er både patienter, læger, sygeplejersker, en lektor, en kvalitetschef og en leder af et sundhedscenter repræsenteret. Med deres kendskab til praksis er det ViBIS’ håb, at Advisory Board kan sikre, at videnscentrets indsats fortsat bevæger sig i den rigtige retning.

Flere læger i boardet

Til forskel fra det første Advisory Board, som blev nedsat i 2012, da ViBIS blev etableret, er der denne gang flere læger repræsenteret. Lægerne er en vigtig målgruppe, hvis inddragelse skal blive en systematisk del af praksis i sundhedsvæsenet, og derfor glæder det projektleder Annemette Lundmark Jensen fra ViBIS, at flere læger sidder med i Advisory Board denne gang.

Det er en vigtig milepæl for ViBIS, at vi nu har flere engagerede læger i gruppen. Det fortæller os, at vi er på rette vej, når inddragelse også er en dagsorden hos lægestanden, siger hun.

Gruppen har holdt sit første møde, hvor deltagerne kom med gode input til implementering af værktøjer, der understøtter inddragelse i praksis – og hvordan ViBIS’ viden og erfaringer kan nå ud til de sundhedsprofessionelle.

Det blev også diskuteret, hvordan man bedst kan rekruttere patienter og pårørende til organisatorisk inddragelse i brugerpaneler og -råd. Helt konkret påpegede deltagerne, at der er behov for nogle guidelines til, hvordan man nedsætter brugerråd og -paneler.

De påpegede også, at der mangler viden og forskning på området, der kan understøtte, hvordan man sikrer, at man på det organisatoriske niveau inddrager brugerne på den rigtige måde, så deres viden kommer i spil.

Advisory Board skal efter planen mødes to gange om året.

Her er medlemmerne af Advisory Board:

Annette Rolsing, patient, Region Hovedstaden

Lone Grove, patient, Region Syddanmark

Rasmus Nielsen, afdelingslæge på Ortopædkirurgisk afdeling, Gentofte Hospital

Margrethe Herning, sygeplejerske, Gentofte Hospital

Karen Møller, lektor, cand.cur., VIA University College Aarhus

Jesper Rasmussen, overlæge på Arbejdsmedicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus

Karina Jensen, kvalitetschef, Nykøbing-Falster Sygehus

Anne Thorup, læge, PhD, Børne-unge-psykiatri, Københavns Universitet

Susanne Terkelsen, leder sundhedscenter, Esbjerg Kommune

Inger Uldahl Juhl, læge, almen praksis, Kolding