Psykisk sygdom er den største folkesygdom

Nyhed
none

Psykiske lidelser topper for første gang nogensinde danskernes liste over de største sundhedsmæssige udfordringer de kommende år. Danske Patienter håber, at politikerne har hørt og forstået budskabet.

Psykiske lidelser er landets største folkesygdom. Det viser en meningsmåling lavet for pårørendeforeningen Bedre Psykiatri.

Hos Bedre Psykiatri glæder man sig over, at mange danskere nu erkender, at psykisk sygdom ikke er tabu, men rammer dem selv eller deres nærmeste. 

Det er et vink med en vognstang til politikerne og skriger til himlen i forhold til den måde, de normalt prioriterer på. Psykiatrien står altid sidst i køen, når der skal uddeles politisk opmærksomhed og især penge, siger foreningens generalsekretær Thorstein Theilgaard til Ritzau.

Brug for en ny psykiatriplan

Danske Patienter er enig i, at psykiatrien er stærkt underprioriteret.

Der er brug for markant flere penge til psykiatrien. Vi fik for et par år siden en ny psykiatriplan til 2,2 milliarder kroner til et stort hul. Spørgsmålet er desuden, hvor de penge reelt blev brugt. Vi har brug for en ny psykiatriplan 2, der løfter det her meget vigtige område betydeligt. Også fordi det er langt dyrere for samfundet at lade være, siger direktør Morten Freil til Ritzau. 

Tema om psykiske problemer

none

Depression, angst og skyldfølelse er blot nogle af de psykiske problemer, som mange patienter kæmper med.

I Danske Patienters tema kan du læse en række personlige historier om dét at få psykiske problemer som følge af en fysisk sygdom. 

Se temaet her.