Sydvestjysk Sygehus bliver en del af Det Brugerinddragende Hospital

none

Sydvestjysk Sygehus skal teste procesværktøjer fra Det Brugerinddragende Hospital. Det nye samarbejde vil skabe gensidig vidensdeling til fordel for patienterne.

De gode erfaringer med at udvikle og implementere brugerinddragende indsatser på Aarhus Universitetshospital (AUH) skal spredes til flere hospitaler. ViBIS’ storskalaprojekt, Det Brugerinddragende Hospital, har derfor indgået en samarbejdsaftale med Sydvestjysk Sygehus. På Sydvestjysk Sygehus ser man frem til samarbejdet.

Vi har i forvejen et meget frugtbart partnerskab med ViBIS. Ved at udvide samarbejdet får vi mulighed for at drage nytte af de erfaringer med udvikling og implementering af brugerinddragelse, som Det Brugerinddragende Hospital har skabt på AUH, siger Susanne Lauth, der er sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus. 

På Sydvestjysk Sygehus arbejdes der ud fra Den Syddanske Forbedringsmodel, hvor målet er at sætte patienten først og skabe værdi for patienten – sammen med patienten.

Vores målsætning om at sætte patienten først kan kun indfries, hvis vi går i dialog med patienten og de pårørende. Ved at kombinere Den Syddanske Forbedringsmodel med erfaringerne fra Det Brugerinddragende Hospital kan vi indfri vores mål, forklarer Susanne Lauth.

Sydvestjysk Sygehus får mulighed for at teste de procesværktøjer, som er blevet udviklet i Det Brugerinddragende Hospital, og derudover vil ViBIS løbende fungere som sparringspartner i processen. Den fulde rammer om den nye samarbejdsaftale er endnu ikke fastlagt, men målsætningen for Sydvestjysk Sygehus er klar:

Målet med projektet er at arbejde mere systematisk med brugerinddragelse og understøtte det sundhedsfaglige personale i arbejdet med metoderne, siger Susanne Lauth.

På Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader samarbejder de allerede med Det Brugerinddragende Hospital. Se videoen, hvor projektleder Line Trine Dalsgaard og tidligere patient Cathrine Guldberg fortæller om deres erfaringer med projektet.

Nye erfaringer med metoderne

For ViBIS er samarbejdet en mulighed for at skabe flere erfaringer med de procesværktøjer, som er blevet udviklet i Det Brugerinddragende Hospital på AUH.

Vi ønsker at sikre, at de værktøjer, som vi har udviklet, er brugbare på alle hospitaler og i forskellige forløb. Derfor er det essentielt, at vi får erfaringer og feedback fra andre hospitaler, udtaler seniorprojektleder Helle Max Martin fra ViBIS.

Målet for ViBIS er, at anvendelsen af brugerinddragelsesmetoderne fælles beslutningstagning og brugerstyret behandling spredes til hospitaler i hele Danmark.

Det Brugerinddragende Hospital

Århus Universitetshospital Skejby.jpg

Det Brugerinddragende Hospital er et samarbejdsprojekt mellem Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS), Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital (AUH).

AUH er Danmarks første – og største – hospital, der systematisk inddrager patienterne i deres eget behandlingsforløb i stor skala.

Projektet er støttet af TrygFonden og løber fra 2014-2018.

Læs mere her.

Patienter udvikler nye værktøjer til bedre behandling

Læs nyheden om samarbejdet mellem Det Brugerinddragende Hospital og Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader.

none


Læs om samarbejdet her.