Telefonen tjekker din medicin

Nyhed
none

En ny applikation gør det muligt for danskere med såkaldte smartphones at søge information om den medicin, de bruger.

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort en ny applikation med navnet Medicintjek, der gør det muligt for patienter at søge information om den medicin, de tager. Danske Patienter er positive over for den nye løsning.

Ifølge Lægemiddelstyrelsen bliver det blandt andet muligt for patienter at bruge deres smartphone til at undersøge, om der er nogle risici ved at bruge forskellige typer medicin på samme tid.

Det bliver også muligt at se, om der er en anden medicin, der kan erstatte de produkter, man allerede får – og man kan scanne stregkoderne på sin medicin og få information om produktet, hvilket kan være nyttigt, hvis man har smidt sin indlægsseddel ud.

Uvildig information

Danske Patienter er positive over for de muligheder, den nye løsning giver.

Det er en rigtig fin idé med den nye applikation, der giver borgerne mulighed for på en nem måde at hente informationer om den medicin, de tager. Vi har længe ønsket, at man styrker den uvildige information om medicin, så patienterne selv – og på en overskuelige måde – kan søge viden om de forskellige produkter, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter.

Lægens ansvar

Han understreger dog, at lægerne stadig bærer ansvaret for patienternes medicinering:

Man må dog ikke tro, at denne løsning fratager lægerne ansvaret for at have styr på, hvilken medicin patienterne får – og om den ene type medicin påvirker den anden i negativ retning.

Læs mere om den nye applikation på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Emne