Bedre digitalt samarbejde kan skabe sammenhæng for patienter

Høringssvar
none

Danske Patienter bakker op om ny lov, der sikrer bedre datadeling på tværs af sundhedsvæsenets sektorer og specialer.

Manglende sammenhæng i sundhedsvæsenet er en af de største udfordringer for patienter og pårørende. Mange oplever, at de selv har ansvaret for at viderebringe oplysninger mellem forskellige behandlere, og det er besværligt, ressourcekrævende og potentielt til skade for patientsikkerheden.

Derfor bakker Danske Patienter op om et nyt lovforslag, der åbner op for strukturer, så det bliver lettere at dele data på tværs mellem læger og hospitalsafdelinger.

Almen praksis skal også dele

Danske Patienter er især positive over, at man med forslaget sidestiller kravene for indlevering af data mellem regioner, kommuner og almen praksis. Det vil bidrage til at skabe bedre overblik og bedre behandling til gavn for patienterne.

Ifølge OECD er den manglende indberetning af data fra almen praksis en af de største udfordringer for gennemsigtigheden i praksissektoren og for kvalitetsarbejdet i det samlede sundhedsvæsen.

Patienter kan frabede sig deling af data

Danske Patienter er også glade for, at patienter får et bedre overblik over deres eget forløb – og herunder at de som en del af lovforslaget kan frabede sig deling af data og at kravene om logning bliver gjort tydeligere.

Læs høringssvaret her.

Fem datacentre bør samlet til ét

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Danske Patienter bakker op om etableringen af datastøttecentre, som kan være med til at intensivere udvikling og brug af personlig medicin.

Men Danske Regioners forslag om at oprette fem regionale centre i stedet for ét nationalt undrer Danske Patienter.

Læs mere her.