Brev til ministre: Husk patienter og pårørende

Nyhed

Danske Patienter minder politikerne om at huske patienter og pårørende i de kommende forhandlinger om initiativer for sårbare og udsatte grupper.

”Husk nu på den brede gruppe af patienter med kroniske, langvarige og alvorlige sygdomme samt deres pårørende, når partierne samles til forhandlinger i de kommende dage.”

Sådan lyder opfordringen fra Danske Patienter i et brev til sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og social- og indenrigsminister Astrid Krag.

I brevet takker Danske Patienter ministrene for at have indkaldt til forhandlinger om initiativer for sårbare og udsatte grupper i forbindelse med COVID-19. Men vi minder ministrene om, at ”sårbare og udsatte grupper” dækker over flere mennesker, end mange måske tænker på i første omgang.

En stor gruppe af mennesker lever liv, der er berørt af kroniske, langvarige og alvorlige sygdomme. Denne gruppe er i ekstra høj grad mærket af coronaepidemien og de nødvendige tiltag, der er taget for at bremse den. Det er både det fysiske og det mentale helbred, der bliver påvirket, og det gælder både patienter og pårørende.

Derfor er det vigtigt at se på, hvordan man kan give den store gruppe en ekstra håndsrækning i perioden under og efter coronaepidemien.

Danske Patienter spiller gerne ind med ideer til effektive initiativer og formidler naturligvis gerne kontakt til vores 21 medlemsorganisationer. Patient- og pårørendeforeningerne ligger inde med stor viden om, hvad der bliver efterspurgt – og de har praktiske erfaringer med, hvilke tilbud der kan hjælpe patienter og pårørende i en svær tid.

Kontakt

Johanne Kure. Foto: Tea Petersen

Johanne Kure

Chefkonsulent
33 41 47 54