Danske Patienter er hverken for eller imod regionerne

Pressemeddelelse
none

I dag har DR offentliggjort en nyhed, der indikerer, at Danske Patienter advarer mod nedlægning af regionerne. Sådan hænger det ikke helt sammen.

”Læger, sygeplejersker og patienter: Useriøst, uansvarligt og en rigtig dårlig idé at nedlægge regionerne”. Sådan lyder overskriften på nyheden fra DR, men det er ikke ordvalg, som Danske Patienter genkender.

Vi er hverken for eller imod regionerne – den beslutning overlader vi til politikerne. Vi er for de bedst mulige vilkår for patienter og pårørende, siger formand Camilla Hersom fra Danske Patienter.

Hun understreger, at man selvfølgelig ikke skal gøre noget overilet, hvad der også fremgår af dagens nyhed.

Vi påpeger, at man skal have et solidt alternativ, hvis man beslutter sig for at nedlægge regionerne. Og det mangler vi at se. Man må ikke gøre ligesom ved den Danske Kvalitetsmodel, der stillede krav til kvaliteten i sundhedsvæsenet. Her fjernede man modellen og dermed kravene, inden man havde noget nyt klart, og det var meget, meget uheldigt, siger Camilla Hersom.

I Danske Patienter mener man, at regionerne har løst en vigtigt opgave med at løfte kvaliteten i behandlingen gennem specialisering. Der er dog udfordringer med sammenhæng på tværs af både afdelinger og sektorer, og det skal løses.

At nedlægge regionerne løser ikke noget i sig selv, men har man et stærkt alternativ, der kan sikre specialiseringen og samtidigt løse sammenhængsproblematikken under en demokratisk organisering, så ser vi det gerne præsenteret, siger Camilla Hersom.

Danske Patienter: Sådan får vi et sammenhængende sundhedsvæsen

Læs vores anbefalinger til, hvordan det nære sundhedsvæsen skal indrettes, så alle får tilbudt det bedst mulige behandlingsforløb.

Se mere her.

Fælles finansiering kan løse de store problemer

Behandling i sundhedsvæsenet bør tage udgangspunkt i den enkelte patients særlige behov, men sådan er det ikke i dag, hvor regioner og kommuners økonomi ofte kommer til at stå i centrum for beslutningerne.

Fælles finansiering er løsningen, mener Danske Patienter. Læs mere her.