Farverig kørestol til fordel for Osteoporoseforeningen

Interview
none

Behovet for at udtrykke sig kreativt forsvinder ikke, selvom man pludselig sidder i kørestol. For Oliver Bahner blev kreativitet et middel til at håndtere, at han skulle leve med en kronisk sygdom.

Oliver Bahner fik knogleskørhed som 39-årig og brækkede ryggen, mens han sov. Efter han blev udskrevet fra hospitalet, kunne han stadig ikke gå, og han endte derfor i kørestol. Han havde brug for, at der skulle ske noget, og kom derfor på en kreativ idé.

Det kommer sig af, at jeg sad i kørestol, og skulle finde på et eller andet – jeg kunne ikke holde ud at sidde i den kørestol.
Jeg har altid været meget kreativ. Jeg havde brug for at aktivere min hjerne for ikke at sidde i den her koger af selvmedlidenhed. Så jeg kontakte kunstneren Kristian Von Hornslet og hørte, om han ville dekorere min stol.

► Læs Oliver Bahners historie her.

Hornslet sagde ja til projektet, hvis Oliver Bahner lovede at bortaktionere kørestolen til velgørenhed, når han var færdig med at bruge den. Her får han første gang kontakt til Osteoporoseforeningen – landsforeningen mod knogleskørhed.

 Jeg vidste faktisk ikke, at der eksisterede en forening for knogleskørhed. Men via nettet fandt jeg frem til foreningen. Jeg præsenterede projektet, og Osteoporoseforeningen var heldigvis med på idéen.
osteoporoseforeningen_auktion_bubber.jpg
Bubber og Oliver Bahner på dagen, hvor kørestolen var på auktion. Foto: Osteoporoseforeningen 

Auktionen indbragte 9.900 kroner til Osteoporoseforeningen. Kørestolen er i øjeblikket udlånt til Hvidovre Hospital, hvor den er udstillet.

Osteoporoseforeningen

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Osteoporoseforeningen - landsforeningen mod knogleskørhed arbejder for at forebygge brud som følge af knogleskørhed, således at flest mulige bevarer trivsel og førlighed livet igennem.

Dette gøres bl.a. at:

  • udbrede kendskabet til knogleskørhed med motion og sund levevis i hverdagen.
  • udbrede kendskabet til forebyggelse og behandling af sygdommen.
  • yde støtte og vejledning til personer med knogleskørhed.
  • yde støtte til forskning i knogleskørhed.
Kilde: Osteporoseforeningen

Læs mere på foreningens hjemmeside.