Nationale retningslinjer for Epilepsi

Nyhed
none

Der er udsendt nationale kliniske retningslinjer for behandlingen af epilepsi. Et vigtigt, men meget lille skridt, lyder det fra Epilepsiforeningen.

Der er kommet kliniske retningslinjer for behandlingen af epilepsi i Danmark - et vigtigt, men dog lille skridt i den rigtige retning på området.

Sundhedsstyrelsen udsendte den 1. juli den endelige version af de Nationale Kliniske Retningslinjer (NKR) for epilepsiområdet.

Epilepsiforeningen har afgivet høringssvar i sammenhæng med arbejdet og konstaterer, at de endelige retningslinjer er udkommet uden de store ændringer i forhold til høringsudkastet.

Det er dermed foreningens holdning, at de retningslinjerne kun i meget begrænset omfang kan løse de betydelige praksisudfordringer, som mennesker med epilepsi oplever i forbindelse med dagligdagen.

Fordele og ulemper

Epilepsiforeningen mener, at det er særligt ærgerligt, at de foreliggende retningslinjer udelukkende fokuserer på børn under 18 år, ikke i højere grad inddrager praksiserfaringer, ikke rummer en mere udførlig og præcis målgruppebeskrivelse, ikke tager hensyn til, hvor kompleks og forskelligartet en sygdom som epilepsi er - og ikke rummer anbefalinger for et sammenhængende udrednings- behandlings- og rehabiliteringsforløb på tværs af sektorer. 

På positivsiden fremhæver Epilepsiforeningen blandt andet, at de nye retningslinjer fremhæver nødvendigheden af en hurtig udredning og igangsætning af behandling.

Læs mere på Epilepsiforeninens hjemmeside.