Patientens tarv er vigtigst i risikobaseret tilsyn

Høringssvar
none

Sundhedsministeren vil gøre det lettere for Styrelsen for Patientsikkerhed at tage autorisation fra læger, der ikke lever op til standarderne for god patientsikkerhed. Danske Patienter roser tiltaget.

Det skal være lettere for den nye Styrelse for Patientsikkerhed at tage autorisationen fra læger, der af den ene eller anden grund mistænkes for ikke at leve op til standarderne for god patientsikkerhed. Et positivt tiltag, mener Danske Patienter, der i et nyt høringssvar roser ministeriet for at sætte patienternes tarv før tvivlen om egnetheden.

Lovforslaget kommer i kølvandet på de seneste års meget uheldige række af sager, hvor læger, der har været til stor fare for patienter, har kunnet fortsætte deres virke på trods af advarsler. Set i lyset af disse sager er Danske Patienter glade for, at der nu bliver sat ind med nye beføjelser til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Blandt andet kan styrelsen fremover automatisk fratage autorisationen fra læger, der allerede har fået frataget deres autorisation i udlandet, ligesom en mistanke om forsømmelser fremover kan være nok til at begrunde en indskrænket eller midlertidigt ophævet tilladelse til at praktisere.

Hold øje med kapaciteten

Danske Patienter gør dog samtidig opmærksom på, at det nye risikobaserede tilsyn skal holdes i kort snor, så man er sikker på, at det er de rette kapaciteter og vilkår, der ligger til grund for tilsynet. Sker det ikke, risikerer man at løbe ind i de samme problemer som tidligere, og det må ikke ske.

Læs hele høringssvaret her.

Skærpet tilsyn med psykologer

none

En lovændring sidestiller psykologer med andre behandlere i sundhedsvæsenet i forhold til tilsyn. Det er positivt.

Læs Danske Patienters høringssvar her.