Positivt at almen praksis nu skal dele data

Høringssvar
none

Datadeling er et vigtigt skridt på vejen mod et mere integreret sundhedsvæsen, mener Danske Patienter.

Almen praksis har i mange år været en velfungerende indgang for patienten i sundhedsvæsenet – og nu forpligtes de til at levere data om en række kroniske- og kræftsygdomme til regionerne. Det er et vigtigt skridt på vejen mod et mere integreret sundhedsvæsen.

Det glæder Danske Patienter, der i et høringssvar til en ny bekendtgørelse om rammerne for praksissektoren gør det klart, at det vil være med til at sikre integration i sundhedsvæsenet.

Udover forpligtelsen til at dele data, skal almen praksis også anvende data i egen praksis for de sygdomme, hvor der på nuværende tidspunkt er udviklet indikatorsæt. Det vil være med til at sikre, at alle sygdomme bliver korrekt kodet, og det er helt afgørende for udviklingen af sundhedsvæsenet.

Vigtigt at oplysninger er let tilgængelige

I høringssvaret påpeger Danske Patienter desuden vigtigheden af at bruge et patientvenligt sprog i de informationer, der skal være tilgængelige for patienter. For selvom det er helt afgørende for patienter, at oplysninger om de forskellige klinikker og læger er offentligt tilgængeligt, hjælper det ikke, hvis oplysningerne bliver videregivet i et sprog, som ikke alle patienter kan forstå.

Alle skal have samme adgang

Danske Patienter mener også, at det er afgørende, at alle patienter har samme mulighed for at vælge læge. En patients bopælsadresse bør ikke være anledning til ulige adgang til eller kvalitet af behandling – heller ikke hvis man har mere end 15 kilometer til de to nærmeste læger. For at sikre, at alle patienter kan blive tilset af en læge, er det vigtigt, at det bliver præciseret, hvilke alternative sygebesøgstilbud patienter i yderområderne skal have adgang til.

Læs hele høringssvaret her.