Det Brugerinddragende Hospital

ViBIS samarbejder med hospitaler forskellige steder i landet om at udvikle overordnede værktøjer og strategier for implementering af metoder til succesfuld inddragelse af patienter.

none

Det Brugerinddragende Hospital er et større projekt i ViBIS, som er lanceret med støtte fra TrygFonden. Her arbejder man med at udvikle værktøjer og strategier, der skal gøre det mere systematisk og nemmere for hospitaler og hospitalsafdelinger at inddrage patienter i egen behandling ved brug af metoderne fælles beslutningstagning og brugerstyret behandling.

Projektet strækker sig over fire år og blev afsluttet i efteråret 2018 med lancering af en samlet webunivers med værktøjer til implementering af brugerinddragelse på hospitaler

I første del af projektet arbejder ViBIS tæt sammen med Aarhus Universitetshospital (AUH) og Aarhus Universitet (AU) om at gøre AUH til Danmarks første brugerinddragende hospital. Erfaringerne, resultaterne, den viden og de værktøjer, som samarbejdet har kastet af sig, vil blive afprøvet og videreudviklet på hospitaler andre steder i landet – med målet om at skabe generiske værktøjer som kan bruges på hospitalsafdelinger i hele Danmark. 

none

Det Brugerindragende Hospital er organiseret med styregruppe, projektgruppe og sparring fra internationale eksperter.

none

18 afdelinger på Aarhus Universitetshospital deltager i projektets første del, hvor de inddrager patienter, udvikler værktøjer og implementerer nye arbejdsgange.

Aarhus hospital

I anden fase vil Det Brugerinddragende Hospital samarbejde med flere hospitaler om at afprøve og udbrede værktøjer til brugerinddragelse. De første aftaler er på plads.

none

ViBIS præsenterer her konkrete procesværktøjer til implementering af brugerinddragelse på hospitaler - fra forberedelse til hverdagspraksis.

none

Her kan du finde en række videoer, der formidler nogle af projektets resultater – og nogle af tankerne bag de indsatser, der er sat i gang.

Om projektet

Det Brugerinddragende Hospital er etableret med støtte fra TrygFonden og finder sted i perioden fra 2014 til 2018.