Stigende antal patienter per læge kan give dårligere behandling

Nyhed

De seneste otte år har alment praktiserende læger i gennemsnit fået flere patienter. Det kan gå ud over tiden til den enkelte patient og dermed kvaliteten af behandlingen, mener Danske Patienter.

I 2009 havde alment praktiserende læger i gennemsnit 1.554 patienter – i dag er det tal oppe på 1.634. Det viser en undersøgelse, som Praktiserende Lægers Organisation står bag.

Danske Patienter er særligt bekymrede for de geografiske områder, hvor nogle læger har over 2.000 patienter. Det er tilfældet for flere kommuner i Nordjylland og i storbykommunerne. Det høje antal patienter kan nemlig betyde, at lægen ikke har tilstrækkelig tid til den enkelte patient.

For mange patienter hos lægerne kan betyde længere ventetid, som måske kan få nogen til at droppe at gå til egen læge med symptomer, der kan vise sig at være alvorlige, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil til Ritzau.

Undersøgelsen fra PLO viser, at Nordjylland er den region, hvor lægerne i gennemsnit har flest patienter, mens Region Syddanmark har færrest patienter per læge. Tal fra Danske Regioner viser, at lægemanglen er størst på Mors, hvor der i gennemsnit er 2.143 patienter per læge.

Læs telegram fra Ritzau her.

Lige adgang til lægehjælp

Alle danskere skal have adgang til lægehjælp af høj kvalitet – uanset hvor i landet de bor.

Danske Patienter er derfor glade for den politiske aftale, der skal sikre bedre lægedækning i nogle områder af Danmark.

Læs mere her.