Aftale sætter fokus på sammenhæng

Nyhed
none

Økonomiaftalen med kommunerne er faldet på plads. Aftalen sætter fokus på sammenhæng.

Der skal være sammenhæng i de sundhedsindsatser, som borgerne modtager – også selv om indsatserne går på tværs af kommuner og regioner.

Det fremgår af økonomiaftalen med kommunerne, hvor man har afsat 300 millioner kroner til patientrettet forebyggelse og indsatser, der skal sikre sammenhæng mellem sektorerne. Det er penge, der bliver udmøntet gennem sundhedsaftalerne – og det vil sige i et samarbejde mellem blandt andet regioner og kommuner.

Danske Patienter mener, at dette er en fornuftig beslutning, da sammenhæng på tværs er altafgørende for at sikre en ordentlig kvalitet i sundhedsindsatserne og for at undgå unødvendige genindlæggelser og fejl. Det er nemlig dokumenteret, at langt de fleste fejl sker i overgangene mellem afdelinger, specialer og sektorer.

Det skal dog nævnes, at selv om aftalen afsætter 300 millioner kroner, er det endnu ikke klart formuleret, hvordan man egentligt har tænkt sig at bruge pengene.

Mangler fokus på psykisk sygdom

Selv om det er positivt, at aftalen sætter fokus på sammenhæng, er det et problem, at man ikke har afsat midler til kommunernes opgaver i relation til mennesker med psykiske lidelser.

Man har i denne sammenhæng heller ikke afsat midler til at løfte indsatserne over for mennesker med spiseforstyrrelser, selv om det er noget, som regeringen ellers har lagt op til i sit sundhedsudspil, der blev præsenteret for nyligt.

Hvis man ønsker at hjælpe mennesker med psykiske lidelser, er det helt afgørende, at der følger de nødvendige ressourcer med, så man kan sikre både en ordentlig kapacitet og de rette kompetencer i kommunerne, så opgaven kan blive løftet på en tilfredsstillende måde.

Se regeringens økonomiaftale med kommunerne her. 

Emne