Danske Patienter får styrket pårørendeområdet

Nyhed
none

LMS har slået sig sammen med Foreningen for pårørende til personer med spiseforstyrrelser. Det styrker Danske Patienters arbejde med at repræsentere de pårørende.

Frem over kan alle, der kæmper med spiseforstyrrelser eller selvskade og deres pårørende, nøjes med at henvende sig til én forening, når de har brug for hjælp og rådgivning. Per 1. januar 2015 er LMS nemlig blevet slået sammen med pårørendeforeningen.  

Det er positivt, fordi LMS nu kan levere en større indsats. Samtidig bliver foreningen endnu bedre rustet til at tage hånd om de pårørende, der ofte har et stort behov for støtte. Det glæder Danske Patienter, der nu får styrket evnen til at repræsentere pårørende yderligere.

Pårørende er vigtige for Danske Patienter

Sammenlægning af PS og LMS er også en styrkelse af Danske Patienters arbejde med at sætte fokus på de pårørendes rettigheder og rolle i forhold til patienterne. Desuden styrker beslutningen Danske Patienters evne til i højere grad at repræsentere pårørende.

Pårørende er en vigtig hjælp for patienterne, men de pårørende kan også selv have brug for hjælp. Alt for mange pårørende oplever, at de ikke får den tilstrækkelige hjælp, når en nærtstående bliver alvorlig syg eller kommer ud for en ulykke. I den situation har mange brug for støtte til at klare ændringer af både psykiske, sociale og fysiske vilkår.

Behov for at styrke indsatsen

Derfor har det længe været Danske Patienters holdning, at sundhedsvæsenet skal være bedre til aktivt at tage vare på, lytte til og støtte de pårørende.

Danske Patienter har tidligere lavet et helt tema om pårørende, der sætter fokus på pårørendes udfordringer og deres muligheder i forbindelse med rollen som pårørende. Med til temaet var også fire anbefalinger til politikerne.