Europæisk lægemiddelstrategi kræver konkret opfølgning fra medlemslandene

Høringssvar
Strategi skakbrikker

Det er positivt, at EU nu får en strategi for samarbejde på lægemiddelområdet. Men den er aldeles afhængig af medlemslandene konkrete opfølgning.

Helt grundlæggende finder Danske Patienter det positivt, at EU Kommissionen nu kommer med en lægemiddelstrategi, da et forstærket europæisk samarbejde på lægemiddelområdet er vigtigt for at sikre patienter hurtig, let og stabil adgang til medicin, der er til at betale. 

Men vi påpeger, at der er tale om en strategi og således om et overordnet dokument, som er af kommunikativ og ikke juridisk karakter. Meget vil derfor afhænge af medlemslandenes opfølgning på strategien, og vi kan i forlængelse deraf være bekymrede for, om strategien vil få den nødvendige gennemslagskraft. 

Som en del af strategien er der identificeret en række svagheder ved de nuværende regler for udvikling og markedsføring af medicin til henholdsvis sjældne sygdomme og til børn.  

Danske Patienter kan genkende dem alle sammen og støtter op om, at der tages konkrete initiativer mod at rette dem op. 

Læs høringssvar vedrørende Kommissionens lægemiddelstrategi for Europa her

Læs høringssvar vedrørende konsekvensanalyse angående revision af forordningerne om lægemidler til børn og sjældne sygdomme her