Få overblik over medicin på LMST.dk

Nyhed
none

På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan du læse om bivirkninger, nye godkendelser af medicin og tjekke, om din medicinkombination er i orden.

Lægemiddelstyrelsen har fået ny hjemmeside. Her kan patienter og medarbejdere i sundhedsvæsenet læse nyheder om godkendelse og kontrol af medicin, bivirkninger, medicintilskud, apoteker og medicinsk udstyr.

I oktober 2015 blev den daværende Sundhedsstyrelse splittet op i tre separate styrelser: Lægemiddelstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed. Hidtil har de tre styrelser delt hjemmeside, men nu har Lægemiddelstyrelsen lanceret sin egen side.

På den nye hjemmeside, www.LMST.dk, kan man få vigtig information om alt, der handler om medicin – for eksempel i forhold til bivirkninger og nye godkendelser af medicin.

Tjek din medicinkombination

Lægemiddelstyrelsens nye hjemmeside har en hel sektion, der er rettet mod borgere og patienter. Her kan man for eksempel undersøge sin egen medicinkombination ved at indtaste den medicin, man tager, for at se, om og hvordan forskellige præparater påvirker hinanden.

Man kan også få gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, hvis man køber medicin over nettet – for eksempel må man som privatperson ikke købe medicin fra lande uden for EU og EØS.

Se Lægemiddelstyrelsens nye hjemmeside her.

Fakta om Lægemiddelstyrelsen

Styrelsen godkender og kontrollerer lægemiddelvirksomheder og lægemidler på det danske marked.

De overvåger bivirkninger ved lægemidler og godkender kliniske forsøg.


Og de fører tilsyn med medicinsk udstyr, som er tilgængeligt i Danmark, og overvåger utilsigtede hændelser med medicinsk udstyr.