Finanslov presser sundhedsvæsenet

Nyhed
none

Den nye finanslov sætter sundhedsvæsenet under pres. For lidt økonomi til psykiatri og rehabilitering.

Der er ikke de store overraskelser i finansloven for 2013, når man kigger på sundhedsområdet. 200 millioner kroner til det psykiatriske område er stadig alt for lidt i forhold til den massive kapacitetsudbygning, der er behov for på dette område – og generelt er Danske Patienter bekymrede for den historisk lave vækst i sundhedsudgifterne.

Den meget lave vækst hænger slet ikke sammen med det faktum, at vi i Danmark får et stigende antal kronisk syge og en stigende andel af ældre borgere. Og ud over den lave vækst vælger regeringen desuden at spare på forskellige områder – blandt andet i forhold til tilskud på høreapparater.

Det samlede løft er således alt for lille i forhold til de udfordringer, som sundhedsvæsnet står overfor. Man har for eksempel slet ikke berørt rehabiliteringsområdet, som ellers er et af de områder, der trænger til et gevaldigt løft. Manglende rehabilitering har store konsekvenser for patienterne, men også for samfundsøkonomien. Manglende rehabilitering kan nemlig resultere i forlængede sygemeldinger, eller i at patienterne ryger helt ud af arbejdsmarkedet. Det er derfor skuffende, at man ser helt bort fra udvikling af dette område i finansloven.

Se finansloven for 2013 her.

Emne