Fokus på overbelægning er vigtigt

Nyhed
none

En ny sundhedspakke skal sikre, at patienterne kommer væk fra hospitalsgangene, så patienterne kan få en rimelig behandling. Danske Patienter er positive over for tiltaget.

Patienterne skal væk fra hospitalsgangene. Det er et af hovedbudskaberne i en stor delaftale på finansloven, der vil sikre patienterne en rimelig behandling – og den udmeldingen vækker glæde hos Danske Patienter.

1,5 milliarder kroner til en sundhedspakke der blandt andet skal løse problemerne med overbelægning på landets hospitaler. Det er et af fokusområderne på finansloven, som regeringen sammen med Enhedslisten og SF ifølge Politiken er nået til enighed om. Og det vil gøre en forskel for de indlagte patienter.

Vi ved, at overbelægning er et stort problem, der presser personalet og reducerer patientsikkerheden. Derfor er der hårdt brug for pengene, der skal sikre patienterne på de medicinske afdelinger en værdig behandling, siger formand i Danske Patienter, Lars Engberg.

Løser ikke problemet

I sundhedspakken lægger man op til, at de 1,5 milliarder kroner skal afsættes over de kommende fire år. Af dem går 50 millioner kroner til at få patienterne væk fra sygehusgangene. Det er ifølge Danske Patienter positivt, for det er både ubehageligt og uværdigt for patienterne, når de placeres rundt om på gangene. Men det er ikke nok, hvis man vil nedbringe overbelægningen markant.

Der er ingen tvivl om, at det her ikke løser hele overbelægningsproblemet. Det sender dog et klart signal om, at man er klar over nødvendigheden af, at der bliver taget hånd om problemet. Men skal man virkelig reducere overbelægningen, kræver det, at også kommunerne bliver tænkt med, da det er dem, der tager imod de udskrevne patienter, siger Lars Engberg.

Emne