Fornuftigt at lade apotekere genordinere medicin

Høringssvar
none

Med nyt lovforslag behøver patienter ikke længere have fat på lægen for at forny en recept. Fornuftig brug af ressourcer at give apoteker opgaven, mener Danske Patienter – men husk patientsikkerheden.

Apoteker og apoteksfilialer skal kunne genordinere et udvalg af lægemidler til patienter, som er i stabil behandling. Sådan lyder et nyt lovforslag, som Danske Patienter bakker op om.

Forslaget er set fra et patientperspektiv fornuftigt. Det er for eksempel en kendt problemstilling, at patienter løber tør for medicin og ikke kan få adgang til ny medicin fra den ordinerende læge tids nok til at undgå brud i behandlingsforløbet.

Apotekernes lange åbningstider og fysiske placering tæt på patienterne gør det oplagt at knytte apotekerne tættere til det nære sundhedsvæsen. Generelt mener Danske Patienter, at det er værd at overveje, hvilke lægelige opgaver, der kan varetages andre steder end i almen praksis – både af hensyn til patienterne og ud fra ressourcemæssige betragtninger.

Husk patientsikkerheden

Det er dog vigtigt, at man vælger de lægemidler, som apotekerne må genordinere, meget nøje, så det sker patientsikkerhedsmæssigt forsvarligt og i overensstemmelse med den lægefaglige vurdering.

Danske Patienter mener desuden, at det er vigtigt med opbakning til den nye ordning fra de lægevidenskabelige selskaber for at sikre, at ordningen ikke går på kompromis med øvrige patientsikkerhedsmæssige forhold.

Læs høringssvaret her.

Apoteker skal være tilgængelige for alle

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Apotekerne er en vigtig del af det samlede sundhedsvæsen. Det indebærer ifølge Danske Patienter, at de skal være tilgængelige for alle, og at patienter altid skal kunne få den rådgivning, de har brug for.

Læs mere her.