Læger og patienter bakker op om telemedicin

Nyhed
none

Flere patienter med lungesygdomme vil få en bedre og mere effektiv behandling, hvis Danmark i højere grad indfører telemedicinske løsninger.

KMD Analyse har i samarbejde med Danmarks Lungeforening offentliggjort en undersøgelse, der viser, at der på KOL-området er bred opbakning blandt det sundhedsfaglige personale og patienterne til en større udbredelse af telemedicin.

Analysen kommer i samme uge som regeringen præsenterer en ny reform for digitalisering på velfærdsområdet. Reformen sætter blandt andet fokus på udbredelsen af telemedicin, og hvis man ser på analysens resultater, er det et skridt i den rigtige retning.

Konklusionerne i analysen lyder nemlig blandt andet, at både patienter og personale vurderer, at telemedicin rummer et uudnyttet potentiale.

Telemecidin bidrager positivt til behandlingen af KOL-patienter, men alligevel er der flere patienter, som ikke bliver tilbudt telemedicinsk behandling. Både læger, sygeplejersker og kommunale sundhedschefer vurderer ellers, at behandling med telemedicinske løsninger vil kunne hæve kvaliteten og gøre behandlingen mere effektiv - blandt andet i form af færre indelæggelsesdage.

Læs mere om undersøgelsen her.

Download "Telemedicinsk behandling af KOL-patienter - potentialer og barrierer" her.