Nyt samarbejde vil styrke indsatsen for pårørende

Nyhed
none

Danske Patienter bakker op om nyt partnerskab mellem Københavns Kommune og BEDRE PSYKIATRI, der styrker indsatsen for pårørende til psykisk syge.

Det er hårdt at være pårørende til en, der lider af en kronisk eller alvorlig sygdom – så hårdt, at mange pårørende selv ender som patienter. Et nyt samarbejde mellem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune og BEDRE PSYKIATRI vil styrke indsatsen for at støtte pårørende til psykisk syge.

Som pårørende til en, der lider af en alvorlig sygdom, kan det være svært at finde balancen mellem arbejds- og privatliv. Derfor går Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune og Danske Patienters medlemsforening BEDRE PSYKIATRI nu sammen i et nyt partnerskab, der skal støtte de af forvaltningens godt 10.000 medarbejdere, som er pårørende til en psykisk syg.

Konkret får medarbejdere, der er pårørende, tilbud om ekstra pladser i BEDRE PSYKIATRIs samtalegrupper, der bliver arrangeret gå-hjem-møder og gode råd og tilbud bliver samlet ét sted, så det er nemt at finde.

Positivt med fokus på pårørende

Danske Patienter, der også repræsenterer pårørende, bakker op om tiltaget. Ikke mindst er det positivt, at medarbejderne som en del af projektet skal afprøve nye tilbud og samle ’best practices’, som andre arbejdspladser kan blive inspireret af.

Det er både fysisk og psykisk belastende at være pårørende – uanset hvilken diagnose ens nærmeste er ramt af. En styrket indsats, der støtter de pårørende i hverdagen, er meget kærkommen og forhåbentligt kommer vi til at se mere af den slags fremadrettet, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter.

Danske Patienter ser frem til at følge med i partnerskabet mellem forvaltningen og BEDRE PSYKIATRI, der løber frem til 2019. 

Læs pressemeddelelse fra BEDRE PSYKIATRI her.

Kontakt

Morten Freil

CEO

Råd til pårørende

Når en person bliver diagnosticeret med en alvorlig eller kronisk sygdom, påvirker det hele familien og også de nære venner. Her er et par ting, du bør overveje i din rolle som pårørende.

Læs mere om Danske Patienters råd til pårørende.