Positivt med ny plan for telemedicin

Nyhed

Danske Patienter er glade for, at der nu ligger en handlingsplan klar for telemedicinske løsninger.

Sundhedsminister Astrid Krag fremlagde regeringens handlingsplan for telemedicin den 14. august 2012. Planen er færdiggjort i juni 2012.

Det er vigtigt, at der er nationale målsætninger og et centralt engagement i udvikling af telemedicin, så vi sikrer løsninger, der kan tale sammen, samt en fælles evaluering, som kan sikre en fortsat udvikling af kvaliteten på området, siger formand Lars Engberg fra Danske Patienter.

Med regeringens handlingsplan vil vigtige telemedicinske løsninger gennem de kommende tre år blive afprøvet og evalueret.

Fokus på forskellighed

Danske Patienter har gennem de sidste to år arbejdet målrettet for at styrke indsatsen for udbredelse og kvalitetsudvikling af de telemedicinske løsninger. Dette er blandt andet sket gennem Danske Patienters arbejdsgruppe på området.

Danske Patienter opfodrer til, at der i de kommende evalueringer lægges særlig vægt på, at forskellige patienter har forskellige oplevelser med brugen af telemedicin.

Vi ved, at telemedicin kan spare indlæggelsesdage og dermed penge, men vi ved mindre om f.eks. telemedicins betydning for de pårørende og for de mange patienter, der har flere diagnoser, og som derfor skal håndtere flere apparater i hjemmet på én gang. Telemedicin må ikke blive udrullet som ”one size fits all”, men skal tilpasses den enkeltes behov, understreger chefkonsulent Annette Wandel fra Danske Patienters arbejdsgruppe om telemedicin.

Arbejdsgruppen har blandt andet udarbejdet indspillet "Telemedicin på rette spor", der sætter fokus på fire indsatser, der skal være med til at sikre kvaliteten af fremtidens telemedicinske løsninger. 

Læs "Telemedicin på rette spor" her.

Læs mere

Du kan læse hele indspillet "Telemedicin på rette spor" her.