Regeringsgrundlaget peger på gode løsninger for patienter og pårørende

Nyhed
Folketinget

Danske Patienter hilser det nye regeringsgrundlag velkomment. Der lægges op til en god start med fokus på brede samarbejder og langsigtede løsninger for patienter og pårørende.

Regeringsgrundlaget, som netop er blevet præsenteret af den nye SVM-regering, peger i en god og konstruktiv retning, når det kommer til udviklingen af sundhedsvæsenet, hvor udfordringerne kalder på gennemtænkte løsninger.
 
Derfor er det meget positivt, at der nedsættes en strukturkommission og et prioriteringsråd med bred inddragelse, der kan komme med bud på bæredygtige strukturelle løsninger, som skaber et sammenhængende og effektivt sundhedsvæsen.

Patienter inddrages i valg af behandling

Danske Patienter ser store muligheder i, at man vil organisere sundhedsvæsenet på en måde, der giver sammenhæng med fokus på patienten. Det er positivt, at der ikke gennemføres kortsigtede lappeløsninger, men at der i stedet lægges vægt på langsigtede og holdbare løsninger, der formes med bred inddragelse af aktører og eksperter – herunder patient- og pårørendeforeninger.

Det er også første gang, at en regering satser på potentialet i inddragelse af patienter i valg af behandling. Det er et kæmpe fremskridt, fordi det både skaber bedre behandling og kan frigøre ressourcer til andre vigtige formål, mener Danske Patienter

Samtidig er det vigtigt, at der også tages fat i de kortsigtede løsninger med en akutplan, hvor der kommer fokus på udnyttelse af sundhedsvæsenets samlede kapacitet på tværs af private og offentlige aktører. 

Forlænget behandlingsgaranti er et sidespor

Regeringsgrundlaget lægger op til et substantielt løft af midler til psykiatriplanen over de kommende 10 år. Det er et vigtigt løft for at fastholde en realisering af Sundheds- og Socialministeriets faglige oplæg. Danske Patienter håber også, at en modernisering af psykologordningen vil skabe langt bedre adgang til den hjælp, mange ikke får i dag.

Vi ærgrer os dog over, at man vælger at forlænge behandlingsgarantien til to måneder om end det er midlertidigt. Det risikerer både at forlænge ventelisterne og øge uligheden i adgang til behandling, fordi flere patienter vil bruge deres private sundhedsforsikring og dermed tære af de samlede personaleressourcer, mener Danske Patienter 

Danske Patienter ser frem til at bidrage med konkrete løsninger til at sikre et godt sundhedsvæsen, der imødekommer patienter og pårørendes behov og ønsker.
 

Læs mere

Regeringsgrundlag 2022