Telemedicinsk behandling gavner KOL-patienter

Høringssvar
none

Patienter føler større kontrol over egen sygdom, når de bruger telemedicinske løsninger. Derfor er Danske Patienter positive for nyt forslag, der vil udbrede telemedicin til KOL-patienter nationalt.

Flere undersøgelser har vist, at patientgrupper som eksempelvis lungesyge er positive over for telemedicin. Det giver patienterne en følelse af tryghed og en større kontrol over deres sygdom.

Danske Patienter er derfor positive over for forslaget om telemedicinsk understøttet behandling til KOL-patienter, og ser udbredelsen som en god mulighed for at konkretisere rollerne for de sundhedsfaglige aktører, der varetager indsatsen for mennesker med blandt andet KOL, hjertesygdom og diabetes. Det kan sikre et sammenhængende forløb med udgangspunkt i patientens behov, mener Danske Patienter.

Forslaget lægger op til, at telemedicinsk understøttet behandling i første omgang tilbydes patienter, der er svært ramt af KOL. Det bakker Danske Patienter op om, da der kan skabes et solidt vidensgrundlag for effekten af telemedicin for netop denne gruppe patienter.

Nødvendigt med kompetenceløft

Men Danske Patienter gør opmærksom på, at der bør ske et kompetenceløft i kommunerne i forhold til at kunne varetage indsatsen for denne patientgruppe.

Desuden ønsker Danske Patienter, at tilbuddet om telemedicinsk understøttet behandling også kommer til at gælde andre grupper af patienter – blandt andet patienter med mange symptomer og nedsat funktionsevne.

Læs Danske Patienters anbefalinger til kompetenceløft i høringssvaret.

Digitale løsninger skal understøtte brugerinddragelse

​For telemedicin kan give højere faglig, organisatorisk og patientoplevet kvalitet i det samlede sundhedsvæsen. Læs mere om Danske Patienters holdning i politikkataloget her. 

none