Besparelser rammer børn i Region Midtjylland

Nyhed
none

Region Midtjylland vil spare på hjælp og rådgivning til kronisk syge børn og deres familier. Danske Patienter er bekymret.

Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital lægger op til at spare på hjælp og rådgivning til kronisk syge børn og deres familier. Det sker ved at fyre børneafdelingens socialrådgivere, og det vil ramme trivslen i familier, der i forvejen er hårdt presset.

Det understreger man i Danske Patienters medlemsforeninger, der gør det klart, at familier til børn med blandt andet gigt, diabetes, fibromyalgi og hjerte-kar-sygdomme bliver markant ringere stillet.

I Gigtforeningen opfordrer direktør Lene Witte på det kraftigste regionsrådet til at genoverveje sin beslutning:

At spare på dette område er dårlig kassetænkning. Det, som regionen sparer, vil blive dyrere andre steder, f.eks. i kommunerne, hvor sagsbehandlingstiden vil vare længere og derfor vil kræve ekstra ressourcer. Dertil kommer belastningen for den enkelte familie og de konsekvenser, det kan få, i forhold til sygemeldinger og stress, siger hun.

Læs hele Gigtforeningens udmelding her.

Også i Diabetesforeningen er man bekymret:

Normalt vil vi overlade budgetlægningen til de enkelte regioner, men vi er bekymrede for, at nye familier med et barn med diabetes ikke vil få tilbudt hjælp fra en socialrådgiver. Når et barn får diabetes påvirker det hele familien, som tit oplever en stor sorg over, at deres barn skal leve med en behandlingskrævende sygdom resten af livet. At de så samtidig selv skal navigere i den komplicerede sociallovgivning på området er en yderligere belastning i en svær periode, siger rådgivningschef Signe Hasseriis fra Diabetesforeningen.

Læs hele udmeldingen fra Diabetesforeningen her.

I Hjerteforeningen forudser man også store konskevenser af besparelserne:

Forældre til et barn med en livstruende sygdom er under et helt urimeligt psykisk pres i forvejen. De vil ikke vide, om de er berettiget til en ydelse fra det offentlige, og i så fald hvilken ydelse. Der er ingen tvivl om, at usikkerheden i forhold til dækning af merudgifter som transport eller tabt arbejdsfortjeneste vil være svær at overskue og tage mange ressourcer fra forældrene, siger formand Henrik Steen Hansen fra Hjerteforeningen.

Læs hele udmeldingen fra Hjerteforeningen her.