Nyt forretningsudvalg i Danske Patienter

Nyhed

Der er to nye ansigter i Danske Patienters forretningsudvalg. Malene Deele fra Nyreforeningen og Anne Brandt fra Lungeforeningen er netop valgt ind på det årlige repræsentantskabsmøde.

På Danske Patienters årlige repræsentantskabsmøde er to medlemmer af forretningsudvalget takket af – og to nye er kommet til. Anne Kaltoft fra Hjerteforeningen har siddet i de maksimale seks år, som vedtægterne tillader, mens Teitur Vágadal fra Colitis Crohn-Foreningen er stoppet i foreningens bestyrelse, og derfor ikke kan fortsætte. I stedet er Malene Deele og Anne Brandt trådt ind.

Der skal lyde en stor tak til Anne og Teitur for indsatsen – og et hjerteligt velkommen til de nye kræfter, siger formand Klaus Lunding fra Danske Patienter.

Malene Deele er landsformand i Nyreforeningen, der med sine knap 5.800 medlemmer er en af Danske Patienters mindste medlemsforeninger. Hun har selv erfaring som både patient og pårørende, og er motiveret af at bruge sin stemme i Danske Patienter til at løfte brugerinddragelsen i sundhedsvæsenet:

Min vision er et sundhedssystem, der behandler sammenhængende på tværs af specialer og landsdele med udgangspunkt i patienternes og de pårørendes levede liv, fortæller Malene Deele om sin baggrund for at stille op til forretningsudvalget.

Brugerinddragelse er også en motivationsfaktor for Anne Brandt, der til dagligt er administrerende direktør i Lungeforeningen. Hun er samtidig også optaget af den digitale dagsorden, som hun gerne vil være med til at løfte via Danske Patienter.

Jeg tror på, at patienter fremadrettet kan få flere gode behandlingsmuligheder, hvis vi udnytter innovative teknologier, siger Anne Brandt om sit kandidatur til forretningsudvalget.

På repræsentantskabsmødet blev forretningsudvalgsmedlem Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen, og formand Klaus Lunding fra Danske Patienter desuden genvalgt til deres poster.

Om forretningsudvalget

Forretningsudvalget består af seks personer valgt fra Danske Patienters medlemsforeninger samt formanden. Det bliver tilstræbt så vidt muligt, at udvalget sættes sammen, så der er repræsentanter fra både store og små foreninger, patienter og pårørende samt somatik og psykiatri.

Det er vigtigt for os, at vores forretningsudvalg afspejler bredden af dem, vi repræsenterer – nemlig patienter og pårørende på tværs af somatiske og psykiske diagnoser, som både kan være folkesygdomme og sjældnere lidelser. Den balance har vi også fremadrettet med det nye udvalg, siger Klaus Lunding.

Medlemmerne mødes ca. seks gange om året, og er med til at definere Danske Patienters politikker og løbende aktiviteter.

Nedenfor kan du se det nye forretningsudvalg. Klik på de enkelte personer for at læse mere om deres baggrund.

  • Klaus Lunding, formand for Danske Patienter siden 2020.
  • John Hatting, næstformand i Bedre Psykiatri og næstformand i Danske Patienter. Medlem af forretningsudvalget siden 2021.
  • Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen og medlem af forretningsudvalget siden 2018.
  • Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen og medlem af forretningsudvalget siden 2019.
  • Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse og medlem af forretningsudvalget siden 2019.
  • Malene Deele, landsformand for Nyreforeningen og medlem af forretningsvalget siden 2022.
  • Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen og medlem af forretningsudvalget siden 2022.

Læs mere om forretningsudvalget